Szendvics ajánló

Videórecept

Hajdinás, rusztikus baguett, spenótos sajtkrémmel!

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 1 db hajdinás rusztikus bagett
• Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
• Fél lime leve
• 2 marék bébispenót
• 1 evőkanál vaj

• 30 g szeletelt kígyóuborka
• 90 g Herz Gourmet szeletelt Borsos Sült Sonka 
• 1 db avokádó
• Só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

A spenótot alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és kevés vajon lepirítjuk majd mikor összeesett, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet és homogénre keverjük őket.

Egy fél lime levét belenyomjuk, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a bagettet kettévágva megkenjük a kihűlt krémmel. A Herz Gourmet Borsos Sült Sonka szeleteket fodrozottan a szendvicsbe hajtogatjuk, majd bele helyezzük a kígyóuborát, a vékony szeletekre vágott avokádót, végül frissen őrölt borssal ízesítjük.

Elkészítés:

A spenótot alaposan megmossuk, megtörölgetjük, és kevés vajon lepirítjuk majd mikor összeesett, akkor hozzáadjuk a sajtkrémet és homogénre keverjük őket.

Egy fél lime levét belenyomjuk, és hagyjuk kihűlni.

Ezután a bagettet kettévágva megkenjük a kihűlt krémmel. A Herz Gourmet Borsos Sült Sonka szeleteket fodrozottan a szendvicsbe hajtogatjuk, majd bele helyezzük a kígyóuborát, a vékony szeletekre vágott avokádót, végül frissen őrölt borssal ízesítjük.

Videórecept

Sonkás szendvics brie sajttal, áfonya dzsemmel!

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 4 szelet rozskenyér
• Mizo natúr sajtkrém ízlés szerint
• 20 g áfonya dzsem
• 100 g szeletelt brie sajt

• 160 g HERZ Gourmet szeletelt borsos sült sonka

• 2 marék bébispenót
• Frissen őrölt bors

Elkészítés:

A két szelet rozskenyeret vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Natúr sajtkrémmel kenjük őket, majd az egyikre áfonya dzsemet is feltesszük. Most jön a brie sajt, majd erre bébispenót, és végül a Herz Gourmet szeletelt Borsos Sült Sonka. A kenyérrel zárjuk.

Elkészítés:

A két szelet rozskenyeret vaj és olaj keverékén megpirítjuk. Natúr sajtkrémmel kenjük őket, majd az egyikre áfonya dzsemet is feltesszük. Most jön a brie sajt, majd erre bébispenót, és végül a Herz Gourmet szeletelt Borsos Sült Sonka. A kenyérrel zárjuk.

Videórecept

Hozzávalók 2 szendvicsre

• 2 darab teljes kiőrlésű többmagvas croissant
• Mizo mascarpone
• Mizo krémfehér sajt
• 2 db nagyobb eper

• 90 g Herz Gála sült karaj
• ízlés szerint rukkola vagy madársaláta
• olajban ázott szárított paradicsom
• friss bazsalokom

Elkészítés:

Először készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük habosra a krémfehérsajttal és a szárított paradicsommal, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint friss bazsalikommal. Vágjuk félbe a croissantokat, és kenjük meg mindkét oldalukat a krémmel.
Jöhetnek a belevalók: saláta, Herz Gála sült karaj szeletek és a szeletekre vágott eper.

Elkészítés:

Először készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük habosra a krémfehérsajttal és a szárított paradicsommal, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal, valamint friss bazsalikommal. Vágjuk félbe a croissantokat, és kenjük meg mindkét oldalukat a krémmel.
Jöhetnek a belevalók: saláta, Herz Gála sült karaj szeletek és a szeletekre vágott eper.

Videórecept

Varázsold el a társaság hölgy tagjait, ezzel az igazán kifinomult, de mégis egyszerű HERZ recepttel! Chef Zolee segítségével Te leszel az este sztárja!

Hozzávalók 4 szendvicsre
  • 1 csomag magos kenyér
  • 8 szelet Herz Vital pulykamellsonka
  • 1 csomag Vörös cheddar sajt
  • 200 g avokádó krém
  • 15 g piritott kesudió vagy napraforgó mag
  • apróra vágott petrezselyem vagy koriander (elhagyható)
Elkészítés:

Avokádó krém hozzávalók:  

  • 2 db avokádó                                                                                 
  • 2 tk lime vagy citrom                                                         
  • 2 tk tejföl vagy tejszín (elhagyható)
  • 4 tk oliva olaj (extra szűz)                                                
  • csipet cukor                                                                        
  • csipet só                                                                              
  • fehérbors ízlés szerint (elhagyható)

 

Vágd félbe hosszában az avokádókat, és kanalazd ki egészen a héjáig! Add hozzá a többi alapanyagot is és pürésíts össze egy bot mixerrel! A még finomabb állag eléréshez passzírozd át egy sűrű szövésű szűrőn.

A nehezén már túl vagy, jöhet a szendvics! Két szelet HERZ Vital sonkára tedd a sajt szeleteket több rétegben, úgy hogy ne érjenek ki teljesen a sonka széléig. Tedd az egészet egy előmelegített teflon serpenyőbe, és várd meg, míg megolvad a sajt. A tetejére jöhet újabb két szelet sonka. Vigyázz, ne csússzon le a sonka az olvadt sajtról! Miközben hűl, kend meg az avokádó krémmel a kenyér lapokat! Törj össze egy marék kesudiót, és vágd apróra a koriandert. A megkent alsó kenyérlapra jön két szelet sonka, a sonkával összeolvadt sajt és a tetejére még két sonka szelet. 

Utána kend meg avokádóval a felső sonka réteget és helyezd rá a felső kenyér lapot is. Vágj négy zserbó-szerű szeletet, a felső kenyérlap tetejére kend a maradék avokádó krémet és szórd meg kesudióval, korianderrel.

Elkészítés:

Avokádó krém hozzávalók:  

  • 2 db avokádó                                                                                 
  • 2 tk lime vagy citrom                                                         
  • 2 tk tejföl vagy tejszín (elhagyható)
  • 4 tk oliva olaj (extra szűz)                                                
  • csipet cukor                                                                        
  • csipet só                                                                              
  • fehérbors ízlés szerint (elhagyható)

 

Vágd félbe hosszában az avokádókat, és kanalazd ki egészen a héjáig! Add hozzá a többi alapanyagot is és pürésíts össze egy bot mixerrel! A még finomabb állag eléréshez passzírozd át egy sűrű szövésű szűrőn.

A nehezén már túl vagy, jöhet a szendvics! Két szelet HERZ Vital sonkára tedd a sajt szeleteket több rétegben, úgy hogy ne érjenek ki teljesen a sonka széléig. Tedd az egészet egy előmelegített teflon serpenyőbe, és várd meg, míg megolvad a sajt. A tetejére jöhet újabb két szelet sonka. Vigyázz, ne csússzon le a sonka az olvadt sajtról! Miközben hűl, kend meg az avokádó krémmel a kenyér lapokat! Törj össze egy marék kesudiót, és vágd apróra a koriandert. A megkent alsó kenyérlapra jön két szelet sonka, a sonkával összeolvadt sajt és a tetejére még két sonka szelet. 

Utána kend meg avokádóval a felső sonka réteget és helyezd rá a felső kenyér lapot is. Vágj négy zserbó-szerű szeletet, a felső kenyérlap tetejére kend a maradék avokádó krémet és szórd meg kesudióval, korianderrel.

Videórecept

Hosszú volt a napod? Netán az egész heted? Zárd egy igazán különleges szendviccsel, amit Chef Zolee kreált neked! Mert igazán megérdemled!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 1 db bagett vagy buci
  • 3-4 szelet HERZ Vital füstölt főtt sonka
  • Válogatott vegyes saláta
  • 2 szelet ementáli vagy trappista sajt
  • sajtkrém
  • kápia paprika
Elkészítés:

Csupán egy trükköt kell alkalmaznod! Vízszintes vágás helyett fölülről két V alakú bemetszéssel fog igazán jól mutatni a szendvicsed. Ide rakd bele az alapanyagokat. Olyan szemet gyönyörködtető látványt kapsz, akár egy 4D mozi. Sose feledd, hogy a gasztronómiában az a csodálatos: hogy látvány íz és textúra egyszerre hat rád, és ez ma csak a tied. 

A bevágásokat kend meg sajtkrémmel jó gazdagon! Ha egy kiskanál hátuljával teszed, sokkal könnyebb dolgod lesz! Nyugodtan gazdagítsd a sajtkrémet, használj fűszereket vagy apróra vágott friss fűszernövényeket! Jöhetnek a HERZ Vital füstölt főtt sonkaszeletek. Tekerd szivar alakúra őket és egy éles késsel vágd el két-három részre!

Próbáld meg srégen vágni így izgalmasabb lesz a végeredmény! Az így kapott tekercseket tedd a kenyérbe. Fogj egy krumpli hámozót vagy egy sajt szeletelőt (ugyanaz a kettő csak a sajt szeletelőnek jobb a PR-ja) és vágd el a sajt éleit. Ezeket a sajt szalagokat tekerd fel a sonkák közé! Közben vágd gyufaszerű pálcikákra a kápia paprikát, és a saláta levelekkel együtt tedd rá a bagettre! Szépen rendezd el és máris kész a ma esti ajándékod magadnak, vagy a barátnőidnek!

Elkészítés:

Csupán egy trükköt kell alkalmaznod! Vízszintes vágás helyett fölülről két V alakú bemetszéssel fog igazán jól mutatni a szendvicsed. Ide rakd bele az alapanyagokat. Olyan szemet gyönyörködtető látványt kapsz, akár egy 4D mozi. Sose feledd, hogy a gasztronómiában az a csodálatos: hogy látvány íz és textúra egyszerre hat rád, és ez ma csak a tied. 

A bevágásokat kend meg sajtkrémmel jó gazdagon! Ha egy kiskanál hátuljával teszed, sokkal könnyebb dolgod lesz! Nyugodtan gazdagítsd a sajtkrémet, használj fűszereket vagy apróra vágott friss fűszernövényeket! Jöhetnek a HERZ Vital füstölt főtt sonkaszeletek. Tekerd szivar alakúra őket és egy éles késsel vágd el két-három részre!

Próbáld meg srégen vágni így izgalmasabb lesz a végeredmény! Az így kapott tekercseket tedd a kenyérbe. Fogj egy krumpli hámozót vagy egy sajt szeletelőt (ugyanaz a kettő csak a sajt szeletelőnek jobb a PR-ja) és vágd el a sajt éleit. Ezeket a sajt szalagokat tekerd fel a sonkák közé! Közben vágd gyufaszerű pálcikákra a kápia paprikát, és a saláta levelekkel együtt tedd rá a bagettre! Szépen rendezd el és máris kész a ma esti ajándékod magadnak, vagy a barátnőidnek!

Videórecept

Egy gluténmentes szendvics ami, - Chef Zolee garantálja – nem hizlal, mégis laktató, finom és praktikus! Könnyen elkészíthető szendvics, amiről a diétád alatt sem kell lemondanod!

Hozzávalók 1 szendvicsre
  • 2 szelet puffasztott rizs
  • 3 db light mozzarella golyó
  • 2 szelet HERZ Vital pulykamell sonka
  • tetszés szerint koktél paradicsom
  • padlizsán krém
Elkészítés:

Először vágd fel a szükséges alapanyagokat!  Vágd félbe a mozzarella golyókat és a cseresznye paradicsomokat! Tulajdonképpen most egy klasszikus caprese salátát készítünk, mobil csomagolásban. Szeletelés után forgasd a mozzarellát olívaolajba, sózd és borsozd! Fogd meg a két szelet HERZ Vital sonkát és vágd kb. fél centi széles csíkokra!

Fogj egy szelet puffasztott rizst, halmozd rá a padlizsánkrémet, ebbe rakd bele a mozzarellákat, a paradicsomot, és rá a sonka szalagokat. Ha tekergő kígyókat vagy szalag masnikat csinálsz a sonkából, akkor sokkal izgalmasabb látványt mutatnak majd a sajt és a paradicsom között. Ha ez is megvan, jöhet a „take away“ csomag teteje a másik puffasztott rizs. Könnyed, viszont laktató és praktikusan, jól, csomagolható.

Elkészítés:

Először vágd fel a szükséges alapanyagokat!  Vágd félbe a mozzarella golyókat és a cseresznye paradicsomokat! Tulajdonképpen most egy klasszikus caprese salátát készítünk, mobil csomagolásban. Szeletelés után forgasd a mozzarellát olívaolajba, sózd és borsozd! Fogd meg a két szelet HERZ Vital sonkát és vágd kb. fél centi széles csíkokra!

Fogj egy szelet puffasztott rizst, halmozd rá a padlizsánkrémet, ebbe rakd bele a mozzarellákat, a paradicsomot, és rá a sonka szalagokat. Ha tekergő kígyókat vagy szalag masnikat csinálsz a sonkából, akkor sokkal izgalmasabb látványt mutatnak majd a sajt és a paradicsom között. Ha ez is megvan, jöhet a „take away“ csomag teteje a másik puffasztott rizs. Könnyed, viszont laktató és praktikusan, jól, csomagolható.