Szendvics Séfek

MINIMAL TEMPTATIONS: ÁGI

Imádok enni, ételeket készíteni pedig még ennél is jobban! Hogy mi kapcsol ki? Egy kiadós edzés utáni sütés-főzés, majd közös vacsora és borozás a barátokkal. Orvosként az egészségre is odafigyelek, de ez nálam egyáltalán nem unalmas ételeket jelent. Ha elkészíted a szendvicseimet, meglátod!

FERI, A FŐZELÉKES

Mindig is szerettem a konyhában lenni, gyakran kuktáskodtam édesanyám mellett, akinek köszönhetően a főzelékeket már gyerekként is szívesen láttam a tányéromon. A főzés szeretete követett a felnőtt korba is, majd 2013-ban jött a főzelékek újraértelmezésének az ötlete. A hagyományos sűrítési eljárásokat nélkülöző, újszerű, gyakran glutén- és laktózmentes zöldségételekre komoly kereslet mutatkozott. A szendvicsre is, mint egy új lehetőségre tekintek. Igyekszem tágítani a kategória értelmezését, hogy minél változatosabb receptek születhessenek. Különösen fontosnak tartom a textúrák sokféleségét: az ízes, krémes szószok, a roppanós zöldségek remek párosítást alkotnak egy ropogós baguettel, vagy sült hússal. A variációk pedig végtelenek és mindig a piac kínálatához igazíthatóak.

 

SERPENYŐ VIRTUÓZ: PALI

Mindig is közel állt hozzám a gasztronómia világa, mivel a családunkban szinte mindenki jól főz. Legalább 15 évvel ezelőtt, mikor kisgyermekként először léptem a konyhába, felfedeztem, milyen nagyszerű dolgokra is képes az ember, ha az ételek elkészítése során a kreativitását is használja. A főzés, valamint a sütés szeretete azóta is a mindennapjaim szerves részét képezi, kikapcsolódást jelent a tanulás és a munka mellett. 

A HERZ Szendvics séfként is ez a hitvallás hatja át a munkámat, már akkor is, amikor a prémium szendvicsek megalkotása még csak fejben játszódott le bennem. A kivitelezés során a kreativitás és a szokatlan párosítások élveztek előnyt, így született meg például a Virslis hotdogszendvics, amit nyugodt szívvel ajánlok mindenkinek!