Mit jelent a GMO-mentesség?

Hogy mik azok a GMO-k? Olyan genetikailag módosított szervezetek, amelyekben a genetikai örökítő anyagot, azaz a DNS-t, mesterségesen átalakították úgy, ahogy az a természetben nem fordul elő.

Minden GMO-mentes termelésből származónak minősített hús esetében a kiindulópont a GMO-mentes takarmány, ami nem génmódosított alapanyagokból készült.

A HERZ a Bonafarm integrált élelmiszergazdasági vállalatcsoport tagjaként szigorú hazai és nemzetközi szabályozásoknak tesz eleget, a sertéstelepeinken nevelt sertéseinket teljes élettartalmuk alatt GMO-mentes takarmánnyal etetjük, ami az élelmiszerláncban nyomon követhető.

A vetőmag-előállítástól kezdve a szántóföldi növénytermesztésen, takarmánykeverésen, sertéshízlaláson és – feldolgozáson keresztül minden ponton megfelelünk a hatályos GMO-mentes termelésről szóló jogszabálynak, amit rendszeres GMO laborvizsgálatokkal igazolnak.

Mit jelent a felelős
antibiotikum használat?

A sertéseink a hízlalás során kizárólag 100%-ban antibiotikummentes takarmányt kapnak.

A HERZ Gála sonkákhoz felhasznált sertések esetében a felelős antibiotikum használat értelmében, a telepeinken nincs rutinszerű antibiotikum felhasználás, tehát nem kezeljük megelőzés céljával a sertéseinket.

A növekedés serkentő célú antibiotikum felhasználást, valamint a humánegészségügyben legkritikusabbnak tartott antibiotikumok felhasználását is teljesen mellőzzük.

Így a HERZ Gála sonka termékeink az Egészségügyi Világszervezet által elfogadott, emberek számára legkritikusabb prioritású antibiotikumoktól mentes takarmánnyal etetett sertés húsából készülnek.

Mit jelent a magas állatjólét?

A HERZ Gála sonka termékek olyan sertések húsából készülnek, melyek olyan telepeken születtek és nevelkedtek, amelyek magas állatjóléti státusszal rendelkeznek:

  • Fontosnak tartjuk és kimagasló figyelmet fordítunk a koca, malac és hízó jóllétre és egészségre.

  • A sertéseink számára stresszmentes, megnyugtató, higiénikus környezetet biztosítunk.

  • Odafigyelünk arra, hogy az előírtaknál 30-45%-kal nagyobb férőhelyet alakítsunk ki, megfelelő szellőztetéssel.

  • Minden sertésünk gondos nevelést kap, környezetgazdagító elemekkel és játékokkal biztosítjuk a jólétüket.

  • Minden esetben kivételesen alacsony, azaz kevesebb, mint 3 óra a szállítási idő a telepekről a vágóhídra.

A Bonafarm Csoport sertéstelepeinek magas állatjóléti státuszát a Global G.A.P. (Good Agricultural Practice: „jó mezőgazdasági gyakorlat”) tanúsítvány igazolja. Ez egy olyan nemzetközi szabvány, ami több mint 100 országban jelen van és szigorú előírásokkal határozza meg a jó mezőgazdaság alapjait. Ezek teljesítésekor a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy az alapanyagok nyomon követhető és szigorú állattenyésztési elvárásoknak megfelelő telepről származnak.

A Bonafarm csoport stratégiai partnere és beszállítója az MCS Vágóhíd, ahol minden oda érkezett sertés esetében teljes mértékben tisztában vannak azok származásával, takarmányozásával és nevelésével. Ez a Magyarországon egyedülálló, zárt, integrált és szigorúan nyomon követett rendszer teszi lehetővé azt, hogy a fogyasztók asztalára teljes mértékben biztonságos HERZ Gála sonka sonka termék kerüljön.

A HERZ Gála sonka termékek 100%-ban megbízható, magyar gazdaságban, gondosan nevelt sertés húsából készülnek, egy finom és tudatos választást biztosítva számotokra.